YEMEK

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI YAPIMI:

Zeytinyağlı kontenjanının öne çıkanı yemeği, kalabalık sofraların vazgeçilmez tadıdır zeytinyağlı biber dolması tarifi. Püf noktalarından biri lezzetin doruk noktasına ulaşması için bol bol kuru soğan kullanmaktır. Pirinçlerin hafif diri kalacak şekilde kavrulması, hazırlanan dolmaların kısık ateşte pişirilmesi esastır. Arzuya göre kuş üzümlü, dolmalık fıstıklı ve tarçınlı olabilen iç harç bol soğanlı sade ya da rendelenmiş domates ilavesiyle de hazırlanabilir.

Etli biber dolması alınmasın ancak zeytinyağlı hali ılık ya da soğuk olarak sofraları süsleyebildiği için daha sevilir. Vejetaryen beslenenler için lezzetli bir öğün, pilav çeşitlerine alternatif olabilecek en iddialı seçeneklerden bir tanesidir.

Çocukluğumuzda sadece içindeki pilavı yemek için annemizle kavga ettiğimiz hala bazılarımızın bu sebeple biberini yiyemediği, dondurma kutularından en çok fırlayan yemektir biber dolması. Ama sevin ya da sevmeyin Türk mutfağının en simge yemeklerinden biridir biber dolması. Üzerine yoğurdun döküldüğü anda iştahı kabarmayan insan yoktur aslında.

Afiyet olsun…