SPOR

HAYVANLAR İÇİN SPOR BİR MESLEK Mİ?

Hayvanların da Bizim Gibi Çalıştığı Alternatif Bir Evrende Yapabilecekleri 22 Meslek;

Hayvanlar aleminden tanıdığımız canlılar alternatif evrende bizim gibi çalışsalardı hangi meslekler onlar için biçilmiş kaftan olurdu merak ettiniz mi? Biz ettik ve onlar için en ideal meslekleri belirledik.

İşte karşınızda “Hayvanların da Bizim Gibi Çalıştığı Alternatif Bir Evrende Yapabilecekleri 22 Meslek”.

  1. Köpek – Güvenlik Görevlisi

Kendi alan bölümünden seçebileceği diğer meslek ise narkotik şubede bir

polis memuru olabilirdi.

  1. Kunduz – İnşaat Mühendisi

Baraj inşa edebilme gibi yetenekleri olan bu zeki hayvanın seçeceği yegane meslek tabii ki inşaat mühendisi olmalı.

  1. Papağan – Tiyatro Oyuncusu

Hem taklit yetenekleri hem de söyleneni anında hafızalarında tutabilmelerinden dolayı tiyaro oyunculuğu onlar için en ideal meslek.

  1. Karınca – Mevsimlik İşçi

Sadece havaların sıcak olduğu zamanlarda çalışıp diğer zamanları yer altında geçiren karıncalara en ideal çalışma tarzı mevsimlik yapacakları işlerde olurdu.

  1. Ağaçkakan – Marangoz

Evini ağaca kolaylıkla oyabilen bu hayvanın mesleği yine ağacı kolaylıkla işleyip şekiller veren marangozluk olurdu.

  1. Çita – Atlet

Dünyanın en hızlısı olmaları sebebiyle meslek seçimlerini bu yönde değerlendirmeleri kaçınılmazdı.

  1. Kanguru – Kick Boksçu

Ezelden beri TV’lerde kanguruları boks eldivenleriyle görmeye alışkınız zaten. Ayaklarını da çok kullandıklarından kick boks sporuyla uğraşmaları bizi şaşırtmazdı.

  1. Güvercin – Postacı

Tarih boyunca bu işi yaptılar. Bu postacılık mesleğiyle özdeşleşmeleri bu yüzden çok normaldir.

  1. Goril – Bodyguard

Kalıpları ve sert görünüşleri bu meslek için yeter de artar bile.

  1. Tavus Kuşu – Model / Manken

Size de podyumda yürüyen süslü püslü mankenleri andırmadı mı?

  1. Fil – İtfaiyeci

Büyük hortumlarıyla bilinen filler için en uygun meslek itfaiyecilik. Daha farklı bir kariyer isterlerse de oto yıkama işletmeciliği diğer bir ideal meslek gibi görünüyor.

  1. Baykuş – Gece Bekçisi

Şu hayvanı görünce sizin hayalinizde de uyanık kalmak için 3-4 bardak kahve içmiş bir gece bekçisi imajı canlanmıyor mu?

  1. Bukalemun – Politikacı
  1. Timsah – SAT Komandosu

Yüzleri kamuflaj boyalı bir şekilde suyun içinden aniden çıkan SAT komandoları sahneleri direkt canlanmıştır hayalinizde. Timsahın ne farkı var onlardan.

  1. Tavşan – Yetişkin Film Oyuncusu

Tavşan deyince aklımıza gelen ilk şey Playboy amblemi sanırım. O yüzden “Neden bu meslek?” gibisinden soruyla karşılaşmamış olalım.

  1. Bülbül – Şarkıcı

Zaman zaman şarkıcılara bülbül sesli gibi iltifatlar edildiğini görürsünüz. O kadar güzel şakıyan kuşlardan biri ki şarkıcı olmasaydı başka bir meslek yapamazdı diye düşünüyoruz.

  1. Köstebek – Kepçe Operatörü

İş makinası izleme sporunu icra edenlere hizmet sunan kepçe operatörlüğü bu hayvan için ideal mesleklerden olurdu. Madencilik ise kariyer planları arasında sırıtmayacak diğer bir meslek.

  1. Yunus – Cankurtaran

Dost canlısı ve ileri derece yüzme yetenekleriyle bu meslek için uygun olduklarını gösteriyor. Ayrıca senkronize yüzme sporu ile ilgili bir meslek seçmeleri hiç mi hiç şaşırtmazdı.

  1. Sırtlan – Gaspçı

Yeri geldi mi aslan, leopar gibi güçlü hayvanların elinden kolaylıkla avlarını alabilen bu hayvanlar gaspçılık işini meslek edinmiş kişilerden olurlardı. Çete olarak dolaşmaları da bu duruma dair güzel bir ayrıntı.

  1. Kedi – Ajan

Çok zeki olmaları, vücutlarının esnekliği, bir tehlike anında reflekslerinin hızlılığı ve bu yüzden her zaman dört ayak üzerine düşmeleri gibi özellikler bu hayvanın ajanlık mesleğini çok iyi icra edeceğini gösteriyor.

  1. Penguen – Garson

Renklerinden dolayı smokin giymiş gibi gözüken ve hep beraber dolaşan penguenler mekana gelen müşterinin siparişlerini alıp servis yapan garsonlar gibiler.

  1. Koala – Devlet Memuru

Şu hayvanın bakışından dahi devlet memurluğuna en uygun hayvan olduğu anlaşılabilir.  Her günü bir diğerinin aynısı, insanlarla uğraşmaktan bıkmış ve bu sebeple her işi asgari derecede yavaş yapan memnuniyetsiz insanların bulunduğu devlet dairelerine bir koala çok kolay uyum sağlayabilir.