GENEL

AHH BE KIZIM TERLİKLERİ TERS BIRAKMA

Hepimiz uğursuzluk sandık terliklerin ters kalmasını. Annemin dediğine göre ters kalması eve uğursuzluk getirirmiş. Aslında belki de haklıydı. Her defasında abime kızdığında alçak seviyeden yüksek süratle uçuşan terlikler hedefe ulaşabilseydi bir sakatlık çıkabilirdi. Abim yıllardır bu manevralara alışkın olarak engellerden ustalıkla kurtulmuş, fiziğini geliştirmişti. Karşı taraftan kalkan terliğin rüzgar etkisiyle hedefi bulma olasılığını yenmişti. Sadece terlikler için  değil bunların dışında annemin hayati idamemiz için bir çok uyarıları bulunuyordu. Gece saçak altından geçmeyin kafanıza bir şey düşer demek yerine uğursuzluk getirir dercesine  büyük bir kararlıkla koyduğu tartışmaya açık olmayan yasaklar o dönemler özgürleşmemizi engellemişti. Onu yapma uğursuzluk, bunu yapma ayıp, o ne der bu nasıl bakar..

Düşünüyorum ne kadar çok baskı, engel oluşturmuşuz kendimize.. Kim bilir başka ne engellerimiz var fark edip ya da etmediğimiz.. Hep bir engel hep izlenme hep sebep hep sonuç.

Tüm bu kuralları  aşabilmek  icin Ankara’da öğrenci evime çıktığımda tüm terlikleri ters çevirip, makasların ağzını açık bıraktım. Üzerlerinden seke seke geçtim ters duran terliklerin büyük bir keyifle.
Sonuç  mu ne oldu, baskı kuran düşüncelerimden özgürleştirdi.

Bak hala hayattayım, mutluyum. Eğleniyorum kendi başıma..

Haaa annem mi? Bel fıtığı oldu, hala herkesin terliklerini düzeltiyor.

FLY
Fulya Önce

 

 

 

4 thoughts on “AHH BE KIZIM TERLİKLERİ TERS BIRAKMA

  • Nuray

    Hahah cok guzel… Bir de ruyalar hakkinda yazi bekliyoruz. “Dun gece cok kotu bir ruya gordum….”

  • genchaberci

    Fulyanın yazılarının devamını bekliyoruz.

  • Birsel

    Süpersin 👏🏻👏🏻👏🏻 Bayıldım… eline, kalemine sağlık 👏🏻👏🏻
    Ne güzel anlatmışsın bitmek tükenmek bilmeyen batıl inançlarımızı ☺️

  • Gülsefa

    Çok keyifli,gülerken bir yandan da da düşündüm..Kalemine sağlık,çok güzel hatıralara götürdün beni..

Yorumlar kapatıldı.